Allmän information

Huset

Bostadsrättsföreningen Filippa bildades 1953, samma år som huset byggdes. Det ritades av arkitekt Ingeborg Hammarskjöld-Reitz och innehåller 46 lägenheter: 16 ettor, 7 tvåor, 22 treor, och 1 fyra. Av tradition har vi alltid hjälpts åt för att skapa en trivsam boendemiljö och för att kunna hålla en rimlig nivå på avgifterna. För Dig/Er som är nyinflyttade eller som funderar på att flytta hit så finna här information om praktiska saker man bör känna till.

Bredband och TV

I hyran ingår bredband (1000 Mbit) som levereras av Bahnhof samt baspaket kabel-TV från ComHem. Avtalet med ComHem är uppsagt och avslutas januari 2025. Här finns information om hur man kommer igång med bredbandet, och här finns information från Bahnhof för den som är intresserad av extra TV-kanaler och telefoni.

Trädgården

Trädgården kan givetvis utnyttjas för avkoppling av alla som bor i huset. Det finns en murad grill med två separata grillplatser. Den kan inte bokas utan den som kommer först har förtur. Befintliga trädgårdsmöbler står till förfogande och enda kravet är att alla givetvis gör rent efter sig.

Skötseln av trädgården står vi delvis för gemensamt och alla insatser är både välkomna och värdefulla. Varje höst och vår anordnas en trädgårdsdag där alla som har möjlighet inbjuds att hjälpa till efter förmåga för att hålla trädgården i ordning. Skulle man vara förhindrad att delta just då, går det också bra att göra en insats en annan dag. Styrelsens trädgårdsintresserade sekreterare Sofia Dahlberg, har många trevliga uppgifter att föreslå.

Tvättstuga och torkrum

I källaren i trappa B finns föreningens gemensamma tvättstuga. Man kan tvätta samtliga veckodagar mellan 07:00 och 21:00. Dagarna är uppdelade i fem skift och man får boka max en tid i taget. En liten, ej bokningsbar, tvättmaskin och torktumlare finns också tillgänglig för alla under samma tidsramar. Bokning sker via ett elektroniskt bokningssystem, antingen nere i tvättstugan eller via smartphone/dator. I tvättstugan finns anslaget information om vilka regler som gäller. Dessa är viktiga för att alla så smidigt som möjligt skall kunna använda de gemensamma utrymmena. Vicevärdarna kan också bistå med hjälp om man har några frågor eller problem.

Gemensamma utrymmen

Rum för cykelförvaring kan nås dels via gaveln vid A-trappan, dels mellan D- och E-trappan. Innanför cykelkällaren i A-trappan finns även ett loppisrum där man kan lämna saker som fungerar, men som man inte längre har användning för, och där kan man fritt ta av det som finns. Observera att det inte är avsett för deposition av skräp som gamla färgburkar eller trasiga elapparater.

Emellanåt städar vi i husets allmänna utrymmen på gemensamma städdagar. Då slängs eventuella kvarglömda saker som förvarats utanför de låsta vinds- och källarförrågen. Det är inte tillåtet att ställa privata tillhörigheter utanför de egna vinds- och källarförråden på grund av brandrisk. Detta gäller även trappuppgångarna och utrymmet under källartrapporna. Man måste själv se till att transportera allt skrymmande avfall, t ex stora emballage eller renoveringsavfall, till en av Sysavs återvinningsanläggningar.

Boendeparkering

Den som har bil kan ansöka om boendeparkering på tekniska förvaltningen i Lunds kommun, tel 046-3595000. För mer information se länk. Med boendeparkeringstillstånd kostar parkeringen 18 kr/dygn. Köp biljett i parkeringsautomaten utanför Pizzeria Portofino. Till huset hör också fem egna parkeringsplatser, varav fyra finns i garaget i västra delen av fastigheten. Platser delas i första hand ut till förtroendevalda och i andra hand efter hur många år man har varit medlem.

Lugn och ro

Av hänsyn till sina grannar förväntas man som boende i föreningen undvika att föra oväsen utanför kl 7-22 på vardagar och kl 10-24 på helger.

Övrigt

Om du har frågor eller idéer till förbättring av boendemiljön så är du mycket välkommen att kontakta någon i styrelsen.

Vänliga Hälsningar